PEM Drikkevannsrør

  • Tryckrör PEM

Dimensjon 16-110 mm

Uponors trykkrørsystem PEM er utviklet for transport av trykkvann, spillvann og gass. Svarte rør med blå striper er for trykkvann, svarte rør med rødbrune striper er for spillvann og gule rør for transport av gass. Systemet produseres av polyeten, et meget fleksibelt materiale som er enkelt å arbeide med.

Polyeten er meget slagtålig også ved lave temperaturer. Ved temperaturer over 20 C° må arbeidstrykket reduseres for at ønsket livslengde skal oppnås. PEM-materialet har en strekkstyrke på max 8MPa ved 50 års konstant belastning.

Rørene leveres i dimensjonsområde Ø16 – Ø110 (trykklasse PN12,5) Rørene skjøtes normalt med el-sveising, men de kan også skjøtes med speilsveising eller mekaniske skjøter. Før el-sveising må den oksiderende kappen på røret tas bort. Dette gjøres ved at man skraper røret med f.eks. en rotasjonsskrape. Sveisede skjøter er strekkfaste, og på grunn av materialets høye fleksibilitet kan system installeres med et minimum av deler ettersom det er mulig å bøye røret.

Korrosjonsbestandige med glatt innside og lav friksjon
Uponor trykkrørsystem PEM har høy strekkstyrke og tåler tøff mekanisk påvirkning. Det gjør systemet motstandsdyktig mot støt og trykksvingninger. PEM-systemet er meget korrosjonssikkert og har god motstandsdyktighet mot de fleste løsningsmidler, syrer, alkalier og oljer. PEM trykkrør har en glatt innside som gir en lav friksjon. Rørene er også meget slitesterke og dermed motstandsdyktig mot partikler i de fleste mediene som skal transporteres.

Lukk