Uponor Smatrix Romregulering med APP styring

Kåre Thorsen

Produktsjefen om romregulering med appstyring

Trådløs varme blir enda mer elegant

Uponors trådløse styresystem for vannbåren varme gjør verden enkel for forbrukerne. Og den blir stadig mer elegant.
Dette er smarthusteknologi: Uponor Smatrix Style er en hel familie av produkter som alle snakker med hverandre. Et eksempel er det nye termostathodet for radiatorer. Ikke bare har denne aktuatoren en lekker design. Den kobler seg også trådløst til den sentrale styreenheten i boligen. Aktuatoren, som har betegnelsen T-162, leveres i en pakke med adaptere for de vanligste radiatorventilene i markedet.

Flere nyheter

Kåre Thorsen er produktansvarlig for innendørsklima i Uponor VVS. Han har flere nyheter å by på innenfor Smatrix-familien. For eksempel den trådløse, kombinerte romtermostaten og sensoren T-169. Den er på størrelse med en moderne lysbryter, med tydelige tall og enkel betjening. Alternativt kan kunden sette opp en enda mindre sensor uten display, i tilfelle styringen bare skal gjøres annetstedsfra.

Uponor romtermostat for radiator
Uponor Smatrix Romregulering med APP styring

Lettfattelig på nettbrett

Med Smatrix er all styring og overvåkning enkel. Thorsen trykker på nettbrettet sitt og får opp et lettfattelig skjermbilde. Han kan åpne det samme styringsbildet fra smarttelefonen, eller fra en pc. 

– Jeg kan lese av og styre alle temperaturer fra skjermen, enten jeg sitter hjemme i huset mitt eller jeg er på den andre siden av kloden. Modulene snakker trådløst med hverandre. Systemene passer også på seg selv, fastslår Thorsen, som knapt har endret noe som helst etter at han installerte Smatrix i sitt eget rekkehus i Son.
– De generelle tilbakemeldingene på systemet er entydige: Dette fungerer bra. Når folk har satt seg inn i dette, er det enkelt å bruke. Muligheten for å gjøre feil er svært liten. Etter at systemet ble innregulert hos meg, har jeg ikke rørt noen ting. Det står og går hele året. Jeg slår det ikke av sommeren heller. Da er det ikke noe varmebehov, men det er viktig at vannet i systemet sirkulerer litt.

Les om Uponor Smatrix App

De enkleste batteriene

I private boliger er det stort sett trådløst som gjelder, forteller Thorsen. I noen offentlige bygg, for eksempel kontorer, barnehager og skoler, velger man kablet system fordi oppgaven «batteri-ordensmann» er vanskelig å administrere.
Når batteristanden i de trådløse enhetene synker, varsler de. Aktuatoren styres med to AAA-batterier. Romfølerne har knappebatterier: CR2032 er det mest brukte i de fleste husholdninger, for eksempel er det å finne i mange fjernkontroller for TV-en.

Lag ditt eget økosystem

Hjertet i teknologien er den sentrale styreenheten med berøringsskjerm. Både golvvarme og eventuell kjøling for opptil seks termostater og åtte aktuatorer. Det er enkelt å øke kapasiteten med en slavemodul.
– Du kan få ditt eget økosystem på hvert enkelt rom. Det er enkelt sette på nattsenking eller ringe hytta varm, om den har vannbåren varme. Alt er like enkelt, og du har alltid oversikt. Vannbåren golvvarme gir utrolig komfort. Temperaturen i rommet trenger ikke å være så høy som med for eksempel vedfyring eller panelovner – likevel fryser du aldri.
Kunden kan velge å ha ett målepunkt i rommet. Flere radiatorer og annen vannbåren varme styres da ut fra dette punktet.
– Normalt settes en temperaturføler for golvvarme ikke på yttervegg. Den bør settes lengst mulig vekk fra andre varmekilder, som sol, fjernsynsapparatet og nær lamper.
Kåre Thorsen har valgt å styre ni rom hjemme trådløst. På skjermen synes stue, kjøkken, yttergang, soverom og flere. Han velger ett, og fører fingeren over innstillingshjulet på skjermen, formet som en halvsirkel. Blått peker mot kaldere rom, gult mot varmere.

Hjelp å få i alle ledd

Uponor Smatrix Wave PLUS er tilgjengelig hos grossistene, og Uponors medarbeidere ved hovedkontoret i Vestby er alltid klare til å svare på spørsmål.
– Oppgaven vår er å lære opp installatørene, som jo er våre kunder. Uponor har en stor teknisk avdeling, som støtter opp. Det er i alles interesse å skape et optimalt inneklima. Smatrix gjør det ikke bare mulig, men også veldig enkelt, sier Kåre Thorsen.

Forhandlere og priser

Som produsent selger Uponor AS kun gjennom grossister. Som privatperson ber vi deg henvende deg til din lokale VVS-forhandler for prisforespørsler og produktbestilling, samt support og veiledning. Se forhandlere, eller søk etter Uponor-installatør i ditt distrikt:
Søk etter installatør i ditt område
teknisk support

Spørsmål?

Kontakta oss

Uponor hjelper deg i bransjen

Åpningstider mandag til fredag, 08.00-16.00
T
+47 64 95 66 00
E
vvs.no@uponor.com