Sanden Brygge i Larvik

Fritzøe Eiendom

Vann og varme til Larviks nye bydel

Sanden Brygge

Larvik, 13.09.2018

Det gamle industriområdet på Langestrand i kystbyen Larvik, utvikles av Fritzøe Eiendom. Med Farris bad i nabolaget, bygges det nå luksusleiligheter med eventyrlig utsikt på Sanden Brygge. Bare noen hundre meter unna, ligger Øvre Verksgård, som er den øvre delen av det gamle jernverksområdet. Her bygges det 40 boenheter fra 70 – 154 kvm.

Luksus du kan føle

Luksus skal ikke bare se pent ut, men det skal føles komfortabelt også. Komforten ivaretas med vannbåren gulvvarme, i alle leilighetene som Fritzøe Eiendom bygger, både på Sanden Brygge og i Øvre Verksgård. Når man flytter inn i en leilighet til et tosifret millionbeløp, er kun det beste godt nok. Vannbåren gulvvarme skjuler seg under gulvoverflatene og gir fri møblering. Det eneste som avslører varmesystemet, er termostaten på veggen. Vannbåren gulvvarme er prosjektert i samtlige leiligheter og sørger for rene overflater og komfortable lune gulv.

Sanden Brygge Kjøkken
Uponor Fordelerskap i Sanden Brygge, Larvik

Grønn energi med fjernvarme

Fritzøe Eiendom har etablert en fjernvarmesentral Hammerdalen fjernvarme, som har energisentraler som benytter sjøvann til varme og kjøling. Leilighetene på Sanden Brygge og Øvre Verksgård, benytter fjernvarmen som varmekilde til både vannbåren gulvvarme og oppvarming av tappevann.

Tappevann og vannbåren gulvvarme i Sanden Brygge, Larvik

Fasade Sanden Brygge
Takterrasse og utsikt fra toppleilighet i Sanden Brygge.

Oras leverer igjen

Med Uponor som leverandør, er Oras ansvarlig utførende installatør i alle leilighetene. Nils Kristian Kjeldsen er BAS på Sanden Brygge og har jobbet i Oras siden 1985. Han forteller at de er 2-3 personer på fulltid på dette prosjektet. Sammen med prosjektleder Helge Aaltvedt, er de tydelig stolte av å være en del av denne utviklingen av Larvik. Helge Aaltvedt har jobbet i Oras i 20 år og har regelmessig kontakt med Uponors tekniske avdeling.

 Foto: Nils Kristian Kjeldsen fra Oras AS er BAS på Sanden Brygge

Nils Kristian Kjeldsen, Oras AS
Fra venstre Nils Kristian Kjeldsen, Tore Skifjeld og Helge Aaltvedt

Gode relasjoner

Både Helge og Nils, har lang historie i Oras med Uponor som leverandør, og er svært fornøyd med den tekniske kompetansen Uponor tilfører prosjekteringen. Relasjonen de har til Tore Skifjeld som Distriktssjef, er veldig god og høyt verdsatt. De er enige om at det nære samarbeidet mellom menneskene, er avgjørende for effektive og lønnsomme prosjekter.

Ved lunsjbordet er det god stemning, og fleipen sitter løst. Helge forteller at han ser tilbake på prosjektet med Farris Bad som ett av høydepunktene i karrieren. Dette er et stort prestisjeprosjekt, som både Oras og Uponor er stolte av å ha bidratt i.

Foto: Fra venstre: Nils Kristian Kjeldsen, Oras AS. Tore Skifjeld, Uponor AS. Helge Aaltvedt prosjektleder Oras AS

Løsningsorientert

For å lette installasjonstiden på byggeplassen har Oras bestilt prefabrikkerte fordelerskap fra Uponor. Nils Kristian forteller at selv om fordelerskapene kommer ferdig, kan det oppstå utfordringer under installasjonen. Men med den gode dialogen med teknisk avdeling hos Uponor, finnes det alltid en løsning.

  • Denne gangen hadde vi utfordring med å få ført gulvvarmerørene inn i skapet. Det ble veldig trangt. Derfor fjernet vi bunnsviller for å få ført rørene inn i fordelerskapet, sier Nils Kristian.

Tappevann og vannbåren varme i Øvre Verksgård, Larvik

Inspeksjon av fordelerskap i Øvre Verksgård.
Fordelerskapene i Øvreverksgård inneholder vekslerplater, Uponor Aqua Tappevannfordelere Q&E PPSU, Vario gulvvarmefordelere Q&E og sentralenhet for trådløs romregulering.

Pressekontakt for denne saken:

Tore Skifjeld
Distriktssjef
e-post:
Tore.skifjeld@uponor.com
Tlf. 916 30 470

Foto og tekst av
Hanne Zakariassen, Uponor AS