Uponor Norge AS
Karenslyst Allè 8B, 0278 Oslo, Norge
Uponor

30 år med komposittrør

For 30 år siden presenterte Uponor sitt første flerlags komposittrør på markedet - begynnelsen på en suksesshistorie.

Revolusjon rundt røret

Det var intet mindre enn en revolusjon innen installasjonsteknologi. I 1990 introduserte Uponor sine første multilags komposittrør (MLCP) på markedet. De var egnet til et bredt spekter av bruksområder for drikkevann og varmeinstallasjoner. De tilbød forbedret stabilitet, lav vekt, samt var enkle og tidsbesparende å jobbe med. Installatører løste dermed flere problemer på en gang med disse multilags komposittrørene fra Uponor.    

Dette ga imidlertid ingen grunn for utviklerne hos Uponor for å hvile på laurbærene i form av mange positive tilbakemeldinger fra kunder: den første presskoblingen for Uponor MLC-rør fulgte allerede i 1993. I 2001 ble den første presskoblingen med integrert testsikkerhet brakt til markedet. Når det gjelder sikkerhet, visste Uponors ingeniører at selv visuelt små justeringer kan ha stor innvirkning. Fargekodingen med identifikasjon av trykkmontering, ble introdusert i 2007, og brakte nok en gang et klart pluss for pålitelig og sikker prosessering av rørene. Til slutt ble det første sømløse multilags komposittrøret Uni Pipe PLUS i 2013 produsert på fabrikken i Zella-Mehlis, Tyskland, Uponors kompetansesenter for multilags komposittrør. Uponor med en bøyningsradius på opptil 40 prosent strammere, skrev Uponor nok en gang sammensatt rørhistorie. Mange flere millioner meter med multilagsrør er hittil produsert og vellykket installert - ofte i kombinasjon med den innovative tilpasningsgenerasjonen S-Press PLUS. Uponor presentert på ISH 2019.    

De siste tre tiårene har Uponor gjentatte ganger lykkes med å få til varige endringer i markedet for installasjonsteknologi. Det som begynte med Uponor komposittrør i 1990, har nå blitt en hel produktverden av innovative systemløsninger - en suksesshistorie som er uten sidestykke.